Revoluční zónové větrání VarioBreeze

Revoluční zónové větrání VarioBreeze
Větrejte tak, jak je opravdu potřeba. Inteligentní systém zónového větrání VarioBreeze se o to postará – umí řídit klima v každé místnosti samostatně.

Proč vlastně zónové větrání?

Při standardním řešení vzduchotechniky s rekuperací je každá místnost větrána stejně. Je to jednoduché, ale má to podstatné nevýhody. Zbytečně se tak přetěžuje systém vzduchotechniky, spotřebuje více energie a snižuje vlhkost vzduchu.

Potřeba výměny vzduchu se přitom velmi liší, zejména v závislosti na pobytu osob v jednotlivých prostorách. Zónové větrání samo o sobě není zcela nová věc, ale doposud bylo řešeno velmi nedokonale, typicky pomocí dvou zón – denní a noční.

Jablotron proto přichází s opravdu revoluční inovací pro řízené klima v budovách. VarioBreeze zajistí větrání přesně podle potřeby jednotlivých místností díky inteligentní „neuronové síti“.

Výhody systému VarioBreeze

Zónově větrání VarioBreeze přináší celou řadu podstatných výhod a vylepšení, které se dříve, či později stanou standardem řešení vzduchotechniky:

  • snížení reálné spotřeby větrací jednotky o více než 50%
  • zvýšení účinnosti zpětného zisku tepla na maximum
  • absolutní minimalizace hluku
  • výrazné zlepšení relativní vlhkosti vzduchu v domě
  • výrazně menší opotřebení filtrů

 

Máte zájem o službu Rekuperace?

Více informací

Jak VarioBreeze funguje?

Systém VarioBreeze zařídí plnohodnotné zónové větrání, neboli “room by room” řízené větrání. Pomocí čidel v interiérech umí identifikovat tlakovou ztrátu každé trasy ve všech zónách. A právě to je zásadní inovace celého systému. Poté VarioBreeze zcela automaticky řídí nastavení regulačních klapek a přivádí správné množství vzduchu do každé místnosti, či zóny.

Systém nejen že reaguje na aktuální stav v místnosti, ale díky pokročilým algoritmům předvídá situaci. Tímto inteligentním přerozdělením je zajištěna perfektní kvalita vnitřního prostředí.

Zónové větrání lze instalovat i dodatečně pro systémy rekuperací Jablotron Futura.

Zpět na všechny články

Mohlo by vás také zajímat

Rekuperace tepla: Úspora energie a vytváření kvalitního prostředí v domácnostech

Ve světě, kde je udržitelnost a energetická účinnost stále důležitější, se stále více domácností obrací k technologiím, které nejenže šetří energii, ale také zlepšují kvalitu vzduchu v jejich prostředí. Jednou z těchto inovativních technologií je rekuperace tepla.

Chlazení bez klimatizace díky CoolBreeze

Jak zajistit komfort v moderním domě během letních veder? Dnes už existuje mnohem efektivnější řešení, než klimatizace!