Horká sprcha ze vzduchu díky modernímu bojleru

Horká sprcha ze vzduchu díky modernímu bojleru
Ohřev teplé vody pro domácnost často znamená vyšší náklady, než vytápění. Bojler s tepelným čerpadlem je moderním řešením, které pomáhá výrazně ušetřit a využívá obnovitelné zdroje.

Horká koupel s úsporou

Rádi si dopřáváte dlouhou horkou sprchu, nebo koupele ve vaně? V moderních nízkoenergetických domech představuje ohřev teplé vody pro domácnost mnohonásobně větší náklady, než vytápění. Vyplatí se tedy dobře zvážit způsob jejího ohřevu a možnost výrazné úspory. Takovou možností je právě moderní bojler Jablotron Ambienta W.

Tepelné čerpadlo v bojleru

Tepelné čerpadlo může u někoho vyvolat představu náročné a komplikované technologie. V porovnání s velkými tepelnými čerpadly je ale bojler Jablotron Ambienta W plně nezávislé a konstrukčně jednoduché zařízení. Navíc i díky malému obsahu chladiva v tepelném čerpadlu zaručuje minimální nároky na údržbu a servis.

Jak to funguje

Bojler Ambienta W využívá teplo z prostředí k ohřevu vody díky integrovanému tepelnému čerpadlu. Proto spotřebuje až čtyřikrát méně energie než elektrický ohřívač.  Vzduch, který je nasáván do tepelného čerpadla v bojleru může být odebírán z místnosti ve kterém zařízení stojí, nebo z vnějšku budovy. Ochlazený studený vzduch je vyfukován potrubím do sousední místnosti, nebo mimo budovu.

Tepelné čerpadlo je zcela bezúdržbové. V létě funguje velmi efektivně, takže náklady na přípravu teplé užitkové vody jsou nižší než u plynových a elektrických kotlů.

Při nižších teplotách ( -5 ° C) se pak tepelné čerpadlo automaticky přepíná na integrovaný elektrický ohřívač.

Tip: Vedlejší efekt ohřevu vody tepelným čerpadlem v bojleru je také chlazení a odvlhčování vzduchu. Můžete jej použít ke zlepšení vnitřního klimatu domácnosti.

Máte zájem o službu Topení?

Více informací

Vyplatí se!

Ohřívač vody s tepelným čerpadlem není levné zařízení, ale jeho provozní náklady jsou nižší než u jiných technologií pro ohřev vody. Pokud zvolíte bojler Ambineta W namísto elektrického ohřívače, budete za elektřinu platit výrazně méně.

Užívejte si horké koupele bez pocitu plýtvání a využívejte přitom obnovitelné zdroje energie!

Upozornění: Způsob ohřevu vody, vytápění a kontrolu klimatu v moderní domácnosti je samozřejmě potřeba pečlivě a odborně posoudit, navrhnou a plánovat.

Zabýváme se veškerými zmíněnými technologiemi a poskytujeme komplexní služby od vstupních konzultací, přes návrh až po realizaci. Neváhejte nás proto kontaktovat.

Zpět na všechny články

Mohlo by vás také zajímat

Rekuperace tepla: Úspora energie a vytváření kvalitního prostředí v domácnostech

Ve světě, kde je udržitelnost a energetická účinnost stále důležitější, se stále více domácností obrací k technologiím, které nejenže šetří energii, ale také zlepšují kvalitu vzduchu v jejich prostředí. Jednou z těchto inovativních technologií je rekuperace tepla.

Chlazení bez klimatizace díky CoolBreeze

Jak zajistit komfort v moderním domě během letních veder? Dnes už existuje mnohem efektivnější řešení, než klimatizace!